
Hozzávalók
-
a tésztához:
- a töltelékhez:
- a locsoláshoz:
Elkészítés
- A tészta elkészítéséhez az élesztőt a langyos tejben, egy kiskanál cukorral felfuttatjuk. A megkelt élesztőt a többi cukorral, a sóval, a liszttel, a tojások sárgájával, valamint az olvasztott margarinnal egynemű cipóvá dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kb. 50 percig kelesztjük.
- A töltelékhez a margarint a kétféle cukorral habosra keverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára, vagy nyújtólapra borítjuk, és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel. Felcsavarjuk, és kb. 3 cm vastagon felszeleteljük.
- A tepsit alaposan kikenjük margarinnal, majd behintjük kristálycukorral. A tésztatekercseket nem túl szorosan belehelyezzük. Langyos helyen még kb. félórát kelesztjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (légkeveréses 165 fok) 20 percig sütjük.
- Ekkor a kétféle cukorral elkevert tejszín felével meglocsoljuk. Visszatolva a sütőbe még kb. 8 percet sütjük, és újra meglocsoljuk az édes tejszín másik felével. Ismét visszatéve a sütőben kb. 7-8 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre