Fasírtkorongok baconban
Hozzávalók
-
60
dkg
darált sertéshús
-
3
db
szikkadt zsemle
-
3
db
tojás
-
1
fej
kisebb vöröshagyma
-
2-3
gerezd
fokhagyma
-
1
evőkanál
mustár
-
só
-
őrölt bors
-
majoranna
-
kakukkfű
-
zsemlemorzsa
(szükség szerint)
a göngyöléshez:
-
20
dkg
szeletelt bacon
-
reszelt sajt
-
kevés olaj
Elkészítés
-
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és jól elkeverjük a beáztatott és kicsavart zsemlével, valamint a többi hozzávalóval.
-
Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól gömbölyíthető legyen.
-
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a papírt vékonyan olajjal lekenjük.
-
A fasírtokból korongokat formázunk, melyek oldalát egy-egy baconszelettel körbetekerjük. A korongok tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.