Fasírtkorongok baconban

Hozzávalók

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 3 db tojás
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • majoranna
  • kakukkfű
  • zsemlemorzsa (szükség szerint)
  • a göngyöléshez:

  • 20 dkg szeletelt bacon
  • reszelt sajt
  • kevés olaj

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük, és jól elkeverjük a beáztatott és kicsavart zsemlével, valamint a többi hozzávalóval.
  2. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól gömbölyíthető legyen.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a papírt vékonyan olajjal lekenjük.
  4. A fasírtokból korongokat formázunk, melyek oldalát egy-egy baconszelettel körbetekerjük. A korongok tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.