Farsangi fánk

Farsangi fánk

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a sütéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A fánk hozzávalóinak langyosnak, de minimum szobahőmérsékletűnek kell lennie.
  • Egy dl langyos tejbe, egy kávéskanál cukrot teszünk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A tojássárgákat a maradék cukorral jól elkeverjük.
  • A lisztet átszitáljuk, a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és letakarva még fél órát kelesztjük.
  • Sütés előtt a fánkok közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk. Bő, közép meleg olajban sütjük úgy, hogy először a felső része kerüljön az olajba. Fedő alatt aranyszínűre sütjük, megfordítjuk, a másik felét is megsütjük, de már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük, hogy az olaj lecsepegjen.
  • Porcukorral megszórva, baracklekvárral tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 18 db/3 609 kcal, 1 db/200 kcal