Fánk tepsiben sütve

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2,7 dl tej
  • 7 dkg kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 kávéskanál
  • 2 db tojássárgája
  • a töltelékhez:

  • sárgabarack lekvár
  • a szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
  2. Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
  3. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk. 190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen megpirul.
  4. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.
Recept megjegyzései

http://citromhab.blogspot.hu/