Fahéjas-szilvás pite

Hozzávalók

    a tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 tasak sütőpor
  • a töltelékhez:

  • 1 kg szilva
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk.
  2. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zsemlemorzsával, hogy ne ázzon át. A szilvát kimagozzuk és felvagdossuk. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, ezzel megszórjuk a szilvát, majd az egészet a tésztára halmozzuk.
  3. Beborítjuk a másik tésztával, és megszórjuk fahéjas cukorral, a tetejét villával megszurkáljuk. 30 perc alatt 180 fokon készre sütjük, és már szeletelhetjük is.