Erdei gyümölcsös-mascarponés pohárkrém
Hozzávalók
-
15
dkg
mascarpone
-
1
tasak
tejszínízű pudingpor
-
0,5
dl
tej
-
6
dkg
kristálycukor
-
4
dkg
porcukor
-
2
dl
habtejszín
-
1
tasak
habfixáló
-
25
dkg
erdei gyümölcs
(málna, eper, áfonya, szeder vegyesen)
Elkészítés
-
A pudingporból, tejből és cukorból a tasakon lévő utasítás szerint pudingot főzünk, majd lehűtjük.
-
Az erdei gyümölcsök felét leturmixoljuk, szitán áttörjük, hogy mag ne kerüljön bele.
-
A tejszínt a habfixálóval és 2 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
-
A rózsaszín krémhez: a mascarponét, a kihűlt puding felét, a turmixolt gyümölcsöt és 2 dkg porcukrot kikeverünk, majd óvatosan, hogy ne törjük össze, belevegyítjük a tejszínhab felét.
-
A fehér krémhez: a maradék mascarponét és pudingot elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejszínhabot.
-
A kétféle krémet pohárba rétegezzük. Alulra kerül a rózsaszín, majd rá a fehér krém. A desszert tetejét az egészben hagyott gyümölcsökkel - ha esetleg van otthon -, citromfű levélkékkel díszítjük. Tálalásig a hűtőben tartjuk.