Erdei gyümölcsös-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók

  • 15 dkg mascarpone
  • 1 tasak tejszínízű pudingpor
  • 0,5 dl tej
  • 6 dkg kristálycukor
  • 4 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 25 dkg erdei gyümölcs (málna, eper, áfonya, szeder vegyesen)

Elkészítés

  1. A pudingporból, tejből és cukorból a tasakon lévő utasítás szerint pudingot főzünk, majd lehűtjük.
  2. Az erdei gyümölcsök felét leturmixoljuk, szitán áttörjük, hogy mag ne kerüljön bele.
  3. A tejszínt a habfixálóval és 2 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
  4. A rózsaszín krémhez: a mascarponét, a kihűlt puding felét, a turmixolt gyümölcsöt és 2 dkg porcukrot kikeverünk, majd óvatosan, hogy ne törjük össze, belevegyítjük a tejszínhab felét.
  5.  A fehér krémhez: a maradék mascarponét és pudingot elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejszínhabot.
  6. A kétféle krémet pohárba rétegezzük. Alulra kerül a rózsaszín, majd rá a fehér krém. A desszert tetejét az egészben hagyott gyümölcsökkel - ha esetleg van otthon -, citromfű levélkékkel díszítjük. Tálalásig a hűtőben tartjuk.