Erdei gyümölcsös mascarpone torta

Hozzávalók

    a kétféle krémhez és a tetejére

  • 3 db tojás
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 30 dkg mascarpone
  • 25 dkg porcukor
  • 7 dl habtejszín
  • 2 tasak habfix
  • 3 evőkanál főzés nélkül készíthető tejszínízű pudingpor
  • 30 dkg erdei gyümölcs keverék
  • 25 dkg málna
  • 1 db citrom
  • 1 tasak szintelen tortazselé

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a piskótaalapot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra kikeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a fehérjehabot. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt szabunk, belekanalazzuk a piskótamasszát, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Néhány percig hagyjuk a formában hűlni, majd kiborítjuk, a sütőpapírt az aljáról lehúzzuk, és rácsra téve teljesen kihűtjük.
  2. Ezután elkészítjük a krémeket. A rózsaszín krémhez kb. 10 dkg gyümölcsöt leturmixolunk, majd szitán áttörjük, hogy mag nélküli gyümölcspépet kapjunk. Hozzáadunk 15 dkg porcukrot és 20 dkg mascarponét, jól elkeverjük. A lehűtött  3 dl tejszínt 2 evőkanál pudingporral és 1 tasak habfixálóval keményre felverjük, végül hozzáadjuk a gyümölcsös mascarponekrémet.
  3. A citromos krémhez a maradék 10 dkg mascarponét és 10 dkg porcukrot a citrom levével elkeverjük. A 4 dl tejszínt 1 evőkanál pudingporral és az 1 tasak habfixálóval keményre verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a citromos krémhez.
  4. A tortalapot visszatesszük a kapcsos formába, először a rózsaszín krémet kenjük rá, elsimítjuk, majd ugyanezt megismételjük a citromos krémmel is. A tetejét a gyümölcsökkel díszítjük, és bevonjuk a használati utasítás szerint elkészített tortazselével.
  5. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, de akár előző nap is elkészíthetjük. Tálaláskor először a forma mellett késsel óvatosan körülvágjuk, majd tálra helyezzük. (Készíthetjük fagyasztott gyümölcsből is, de ebben az esetben felengedés után nagyon alaposan csepegtessük le a gyümölcsöket.)
Recept megjegyzései

12 szelet/5454 kcal, 1 szelet/454 kcal