Erdei gyümölcsös mascarpone torta

Erdei gyümölcsös mascarpone to

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
    a kétféle krémhez és a tetejére

Elkészítés

0/5Utasítások
  • Először elkészítjük a piskótaalapot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra kikeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan belevegyítjük a fehérjehabot. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt szabunk, belekanalazzuk a piskótamasszát, elsimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Néhány percig hagyjuk a formában hűlni, majd kiborítjuk, a sütőpapírt az aljáról lehúzzuk, és rácsra téve teljesen kihűtjük.
  • Ezután elkészítjük a krémeket. A rózsaszín krémhez kb. 10 dkg gyümölcsöt leturmixolunk, majd szitán áttörjük, hogy mag nélküli gyümölcspépet kapjunk. Hozzáadunk 15 dkg porcukrot és 20 dkg mascarponét, jól elkeverjük. A lehűtött  3 dl tejszínt 2 evőkanál pudingporral és 1 tasak habfixálóval keményre felverjük, végül hozzáadjuk a gyümölcsös mascarponekrémet.
  • A citromos krémhez a maradék 10 dkg mascarponét és 10 dkg porcukrot a citrom levével elkeverjük. A 4 dl tejszínt 1 evőkanál pudingporral és az 1 tasak habfixálóval keményre verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a citromos krémhez.
  • A tortalapot visszatesszük a kapcsos formába, először a rózsaszín krémet kenjük rá, elsimítjuk, majd ugyanezt megismételjük a citromos krémmel is. A tetejét a gyümölcsökkel díszítjük, és bevonjuk a használati utasítás szerint elkészített tortazselével.
  • Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, de akár előző nap is elkészíthetjük. Tálaláskor először a forma mellett késsel óvatosan körülvágjuk, majd tálra helyezzük. (Készíthetjük fagyasztott gyümölcsből is, de ebben az esetben felengedés után nagyon alaposan csepegtessük le a gyümölcsöket.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 szelet/5454 kcal, 1 szelet/454 kcal