Epres képviselőfánk

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
    a fánkhoz:
  • a krémhez:
  • a tálaláshoz:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a vajat, majd ha a vaj felolvadt, a lisztet. Alaposan elkeverjük, és kb. 3-4 percig - folyamatosan kevergetve - főzzük. A tüzről levéve langyosra kihűtjük.
  • Ekkor egyenként - robotgéppel - belekeverjük a tojásokat, A masszát habzsákba tesszük, és sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol, fánkokat nyomunk. (A tészta a sütés során kb. négyszeresére fog nőni.)
  • 200 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. (A sütés közben a sütőajtót nem szabad kinyitni.)
  • A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, majd apránként a tejjel, és felforralva besűrítjük. A tűzről levéve elkeverjük benne az eperlekvárt, majd a krémet langyosra hűtjük.
  • A pudingot -habzsákból - a kettévágott fánkok alsó részébe töltjük, megszórjuk az apróra vágott eperrel. Ha a krém teljesen kihűlt, a felvert tejszínhabot a pudingra nyomjuk, majd ráillesztjük a fánkok tetejét.
  • Porcukorral megszórva tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre