Eperkrémes palacsinta

Eperkrémes palacsinta

Hozzávalók

0/17Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • az öntethez:
  • a díszítéshez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A palacsintatésztához a lisztet, a sütőport, a tojásokat, a tejet, a cukrot és a sót csomómentesre elkeverjük, és apránként annyi szódavízzel hígítjuk, amíg tejszín sűrűségű lesz.
  • A palacsintasütőt olajjal kikenjük, és szép vékony palacsintákat sütünk. A palacsinták mindkét oldalát megsütjük, minden egyes újabb darabnál olajozzuk a sütőt.
  • Az eperkrémhez a pudingport a cukorral elvegyítjük, kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforrósítjuk, hozzáöntjük a pudingporos tejet, és jó sűrűre beforraljuk. (Figyelem: a tasakon lévő utasítás 0,5 dl tejet ír, de ehhez a krémhez csak a fele mennyiség szükséges! A puding olyan sűrű legyen, hogy megálljon benne a kanál.) A tűzről levéve hűlni hagyjuk, közben néhányszor jól megkeverjük, hozzáadjuk a citromlét.
  • 10 dkg megmosott, megtisztított epret botmixerrel pürésítünk, majd annyit keverünk belőle a pudinghoz, hogy jó krémes legyen, de ne folyós. A másik 10 dkg epret kis kockákra vágjuk.
  • A palacsintákat megkenjük eperkrémmel, melyre eperdarabkákat szórunk, és feltekerjük.
  • Az öntethez a 10 dkg epret szintén pürésítjük - tegyük hozzá, ha maradt a másik adag püréből -, elkeverjük a cukorral, kislábasban, vagy a mikróban felforrósítjuk, hogy a cukor elolvadjon. Tálaláskor a palacsintákat meghintjük porcukorral, meglocsoljuk az öntettel, és néhány eper szeletkével díszítjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 14 db/2109 kcal, 1 db 150 kcal