Édes-savanyú mártás 2

Hozzávalók

  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 2 doboz sűrített paradicsom (70 gr-os)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál chilikrém (elmaradhat)
  • 2 cm gyömbér (elmaradhat)
  • szójaszósz (ízlés szerint)
  • fehérbor ecet (ízlés szerint)

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, a sárgarépát, kaliforniai paprikát vékony szálakra vágjuk, a fokhagymát, gyömbért lereszeljük, majd az olajon néhány perc alatt átpirítjuk.
  2. Három-négy karika ananászt is felaprítunk.
  3. Az ananászkonzerv levét a sűrített paradicsommal, cukorral, ecettel és szójaszósszal elkeverjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, ananászt és a chilikrémet.
  4. Pár perc alatt összefőzzük. Ha szükséges, ízesítjük még ecettel, cukorral, sóval.