Édes-savanyú csirkecomb
Hozzávalók
-
4
db
csirkecomb
a páchoz:
-
6
evőkanál
szójaszósz
-
3
gerezd
fokhagyma
-
4
evőkanál
méz
-
2-3
evőkanál
borecet
-
1
mokkáskanál
őrölt gyömbér
-
2
mokkáskanál
Wok fűszer
-
1
mokkáskanál
chilikrém
-
pici olaj
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A pác hozzávalóit összekeverjük, és ráöntjük a megtisztított, kettévágott csirkecombokra. Folpackkal lefedve, minimum 1 órára a hűtőbe tesszük.
-
Egy tepsit vagy jénait olajjal kikenünk, belefektetjük a csirkedarabokat, leöntjük a páclével, és borsot őrölünk rá. (Sózni nem kell, mert a szójaszósztól a hús kellően sós.)
-
180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben, alufóliával lefedve, kb. 1,5 órát sütjük, amíg hús teljesen megpuhul, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.
-
Üvegtésztával tálaljuk, amelyhez felhasználjuk a tepsiben maradt páclevet.
-
A forró vízzel leöntött tésztát 10 percig állni hagyjuk, leszűrjük.
-
Egy kiskanál étkezési keményítőt fél dl hidegvízzel elkeverünk.
-
A leszűrt tésztát forró serpenyőbe szedjük, ráöntjük a feloldott keményítőt és a megmaradt páclevet, összeforgatjuk, és 1-2 percig pirítjuk.