Édes-savanyú csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • a páchoz:

  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál borecet
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 2 mokkáskanál Wok fűszer
  • 1 mokkáskanál chilikrém
  • pici olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A pác hozzávalóit összekeverjük, és ráöntjük a megtisztított, kettévágott csirkecombokra. Folpackkal lefedve, minimum 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Egy tepsit vagy jénait olajjal kikenünk, belefektetjük a csirkedarabokat, leöntjük a páclével, és borsot őrölünk rá. (Sózni nem kell, mert a szójaszósztól a hús kellően sós.)
  3. 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben, alufóliával lefedve, kb. 1,5 órát sütjük, amíg hús teljesen megpuhul, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.
  4. Üvegtésztával tálaljuk, amelyhez felhasználjuk a tepsiben maradt páclevet.
  5. A forró vízzel leöntött tésztát 10 percig állni hagyjuk, leszűrjük.
  6. Egy kiskanál étkezési keményítőt fél dl hidegvízzel elkeverünk.
  7. A leszűrt tésztát forró serpenyőbe szedjük, ráöntjük a feloldott keményítőt és a megmaradt páclevet, összeforgatjuk, és 1-2 percig pirítjuk.