Édes-csípős csirkeszárny

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 dl méz
  • 1/2 dl olaj
  • 2 kávéskanál csípős paprikakrém vagy Erős Pista
  • 2 kávéskanál vörösborecet vagy balzsamecet
  • 1 kávéskanál
  • kevés olaj ( a tepsi kikenéséhez)

Elkészítés

  1. A méz, olaj, paprikakrém, ecet és só keverékéből elkészítjük a pácot.
  2. A csirkeszárnyakat kettévágjuk, egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a pácot és jól összeforgatjuk.
  3. Hűtőbe téve legalább 30 percet - de lehet 1 napot is - érleljük.
  4. A csirkeszárnyakat kiolajozott tepsibe tesszük úgy, hogy ne fedjék egymást.
  5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit alufóliával lefedjük, és a szárnyakat 20 percig sütjük.
  6. Ezután levesszük a fóliát, és a tepsit visszatesszük további 20-25 percre, hogy a szárnyak szép pirosak, ropogósak legyenek.
  7. Sült burgonyával vagy salátával tálaljuk. (Fanny Konyha)
Recept megjegyzései

4 adag/2248 kcal, 1 adag/562 kcal