Dödölle

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • kb. 30-40 dkg liszt
  • 4 evőkanál zsír
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2,5 dl tejföl

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, nagyon puhára főzzük.
  2. Közben a hagymát apróra vágjuk, és a zsíron pirosra sütjük.
  3. A megfőtt burgonyát levével együtt burgonyatörővel összetörjük. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett annyi lisztet adunk hozzá, hogy nagyon sűrű állagú legyen, de még - ha nehezen is - de tudjuk kevergetni. (A liszt mennyisége nagyban függ a burgonya fajtájától és a főzőlé mennyiségétől.)
  4. Egy jénai vagy sütőtálat kevés zsírral kikenünk, és két evőkanállal, melyeket a hagymás zsírba mártogatunk a burgonyát a sütőtálba szaggatjuk, tejföllel meglocsoljuk, és a megmaradt hagymás zsírt is ráöntjük.
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul. Nagyon finom, laktató és olcsó, önmagában vagy köretként is fogyasztható étel.
Recept megjegyzései

Összesen: 3 560 kcal