Diós krémes

Diós krémes

Hozzávalók

0/14Hozzávalók
    a tésztához:
  • a krémhez:
  • a mázhoz:

Elkészítés

0/7Utasítások
  • A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg kristálycukorral és 10 evőkanál vízzel.
  • A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
  • A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
  • Sütőpapírral bélelt (kb. 20*30 cm-es) tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon (légkeveréses 165 fok) megsütjük.
  • A krémhez a diót a tejben megfőzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral és a diós krémhez adjuk.
  • A megsült tészta tetejét megkenjük a rummal, majd a diókrémmel. Egy-két órára hűtőszekrénybe tesszük, míg a tetején a krém meg nem szilárdul.
  • A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a langyos mázat a meghűlt diókrém tetején elsimítjuk.
Mennyiség: 1 személyre