Derelyefánk

Derelyefánk

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a sütéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A cukrot fél deciliter meleg vízben feloldjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, beleszitáljuk a lisztet, végül beletesszük a tojást, a puha vajat és a csipet sót. Ruganyosra összedolgozzuk a tésztát, ha nem elég lágy, kevés vizet adunk hozzá.
  • Egy órát pihentetjük, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. A tészta felére egymástól 4-5 cm-re 1-1 kanál lekvárt helyezünk, majd a kinyújtott másik tészta felet ráhajtjuk. A töltelékek körül összenyomkodjuk a tésztát, majd derelyevágóval négyzetekre vágjuk.
  • Bő, forró olajban oldalanként kb. 15-20 másodperc alatt készre sütjük. Tálaláskor a tetejét porcukorral meghintjük.
Mennyiség: 1 személyre