Hozzávalók
- a tepsi kikenéséhez
- a szóráshoz
Elkészítés
- Fél deci langyos tejben elkeverünk 1 kávéskanál cukrot, beleöntjük a porélesztőt és felfuttatjuk.
- A maradék tejben felolvasztjuk a margarint. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgákat, sót, szerecsendiót, reszelt citromhéjat, kupica rumot, a tejben felolvasztott margarint és a megkelt élesztőt. Robotgéppel vagy fakanállal jól kidolgozzuk, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Amíg kel a mazsolát megmossuk, az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. (Ha azt szeretnénk, hogy a süteményben a gyümölcsök puhák legyenek rummal ízesített langyos vízbe áztatjuk.)
- Ha a tészta megkelt, belekeverjük az aszalt gyümölcsöket, margarinnal kikent formába öntjük, majd újból kb. 25 percig kelesztjük. 175⁰-ra előmelegített sütőben, kb. 1,5 órát sütjük. A kalácsot a formából kiborítjuk, kihűtjük, tetejét porcukorral megszórjuk.
Mennyiség:
1 személyre