Hozzávalók
- a galuskához:
Elkészítés
- A sárga- és fehérrépát, zellergumót megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk, illetve a gombát felszeleteljük. A zöldségeket - a zöldborsót is hozzáadva - a felhevített olajon megdinszteljük, és a végén hozzákeverjük a lereszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és felönjük 1,5 l vízzel. Beletesszük a vöröshagymát, paprikát és az összekötött zellerzöldet.
- Mikor felforrt, belemorzsoljuk a leveskockát, és a zöldségeket puhára főzzük. A végén belekeverjük az apróra vágott petrezselymet. Ha kész a zellerzöldjét, vöröshagymát és zöldpaprikát kiemeljük a levesből.
- A daragaluskához a tojást szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a sót, valamint apránként belekeverjük a darát. Pihentetjük, hogy a daraszemek kissé megduzzadjanak, és ne legyen folyós állagú.
- Ekkor gyengén fővő leveskockás vagy Vegetás vízben, két kiskanállal segítségével a lébe szaggatjuk, és lefedve puhára főzzük. (Mindig külön főzöm ki a galuskákat, hogy a leves levét ne szívják magukba.) Végül a levest a daragaluskákkal együtt tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre