Cukkinis-gombás csirkemell

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg cukkini
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A csirkemellet kb. 1 cm vastagságú érmékre, a cukkinit 1 cm-es kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
  2. A felhevített olajon a besózott csirkemell érmék mindkét oldalát megpirítjuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, jó megborsozzuk, és néhány percig együtt pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a cukkinit, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a cukkini majdnem megpuhul.
  3. Közben a keményítőt egy kevés hideg vízzel elkeverjük, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt és a fehérbort is. A tejszínes keveréket a ragura öntjük, besűrítjük. és ha szükséges sóval, borssal ízesítjük.
  4. Rizzsel tálaljuk, de - fogyókúrázók figyelem! - nagyon finom pici vajon párolt zöldborsóval és bébirépával is.
Recept megjegyzései

összesen 4 adag/1.372 kcal, 1 adag/343 kcal (köret nélkül)