Cukkinis-fokhagymás tócsni
Hozzávalók
-
1
db
cukkini
(30-40 dkg-os)
-
2
db
tojás
-
4
gerezd
fokhagyma
-
15-20
dkg
liszt
(a liszt mennyisége a cukkini súlyától függ)
-
só
-
majoránna
-
őrölt bors
a sütéshez:
-
olaj
Elkészítés
-
A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és káposztareszelőn lereszeljük. Kissé megsózzuk és a sóban állni hagyjuk, amíg levet nem ereszt.
-
A vizet alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és a lereszelt fokhagymát. (Keményebb galuska állagúnak kell lennie.) Sózzuk, megszórjuk a majoránnával, őrölt borssal.
-
A tésztából evőkanállal a felforrósított olajba galuskákat szaggatunk, melyeket a kanállal ellapítunk és aranysárgára sütünk.