Cukkinis-fokhagymás tócsni

Hozzávalók

  • 1 db cukkini (30-40 dkg-os)
  • 2 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15-20 dkg liszt (a liszt mennyisége a cukkini súlyától függ)
  • majoránna
  • őrölt bors
  • a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és káposztareszelőn lereszeljük. Kissé megsózzuk és a sóban állni hagyjuk, amíg levet nem ereszt.
  2. A vizet alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és a lereszelt fokhagymát. (Keményebb galuska állagúnak kell lennie.) Sózzuk, megszórjuk a majoránnával, őrölt borssal.
  3. A tésztából evőkanállal a felforrósított olajba galuskákat szaggatunk, melyeket a kanállal ellapítunk és aranysárgára sütünk.