Csülöktatár Bodrogi módra

Hozzávalók

  • 1 db kisebb füstölt csülök
  • 1 fej lereszelt vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • kb. 5 dkg vaj
  • őrölt bors
  • mustár
  • ketchup
  • majoránna
  • pirospaprika (esetleg csilipor)

Elkészítés

  1. A csülköt megfőzzük úgy, hogy a csontok kiessenek belőle. A húst, zsírostól-bőröstől darabokra vágjuk és simára daráljuk.
  2. A vajat, a mustárt, a hagymát, a kevés fokhagymát, a borsot ízlés szerint, a ketchupot, a kevés majorannát, a pirospaprikát, (aki szereti, erőset is tehet bele) folyamatosan hozzákeverjük addig, amíg egészen pástétom állagú lesz.
  3. Rövid időre hűtőbe tesszük, amíg a pirítós kenyerek elkészülnek, és előételként ezzel tálaljuk.