Csülöktatár Bodrogi módra
Hozzávalók
-
1
db
kisebb füstölt csülök
-
1
fej
lereszelt vöröshagyma
-
2
gerezd
zúzott fokhagyma
-
kb. 5
dkg
vaj
-
só
-
őrölt bors
-
mustár
-
ketchup
-
majoránna
-
pirospaprika
(esetleg csilipor)
Elkészítés
-
A csülköt megfőzzük úgy, hogy a csontok kiessenek belőle. A húst, zsírostól-bőröstől darabokra vágjuk és simára daráljuk.
-
A vajat, a mustárt, a hagymát, a kevés fokhagymát, a borsot ízlés szerint, a ketchupot, a kevés majorannát, a pirospaprikát, (aki szereti, erőset is tehet bele) folyamatosan hozzákeverjük addig, amíg egészen pástétom állagú lesz.
-
Rövid időre hűtőbe tesszük, amíg a pirítós kenyerek elkészülnek, és előételként ezzel tálaljuk.