Csörögefánk 3.

Hozzávalók

  • 250 g liszt
  • 150 ml tejföl (20%-os)
  • 2 g porcukor
  • 50 g vaj
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet
  • olaj
  • porcukor
  • baracklekvár

Elkészítés

  1. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát.
  2. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
  3. A tésztát vékony liszten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
  4. Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
  5. Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban, kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
  6. A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
  7. A kész csörögefánkokat barackízzel kínáljuk.
Recept megjegyzései