Csörögefánk 3.

Csörögefánk 3.

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/7Utasítások
  • Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát.
  • Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
  • A tésztát vékony liszten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
  • Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
  • Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban, kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
  • A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
  • A kész csörögefánkokat barackízzel kínáljuk.
Mennyiség: 1 személyre