Csokis mascarpone kehely

Csokis mascarpone kehely

Hozzávalók

0/9Hozzávalók

Elkészítés

0/8Utasítások
  • Az étcsokit kockákra tördeljük, és vízgőz felett felolvasztjuk.
  • A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a kristálycukor felével kemény habbá verjük, a sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük.
  • A kókuszreszeléket serpenyőben, szárazon megpirítjuk.
  • A cukros tojássárgához hozzákeverjük a mascarponét és a hideg tejszínből vert kemény habot. A masszába fokozatosan belekeverjük a fehérjehabot is. Ezután a keverék egyharmadát félretesszük, a maradékhoz pedig 4 adag presszókávét, valamint 5 cl narancslikőrt adunk. (Én presszókávé helyett két tasak 2:1-ben nescafét kevertem el 1 dl meleg vízzel, narancslikőr helyett pedig csokilikőrt használtam.)
  • A massza felét ismét félretesszük, a maradékba pedig belekeverjük az olvasztott csoki felét, illetve teszünk bele a pirított kókuszreszelékből is.
  • A háromféle marcarpone krémet kelyhekbe rétegezzük.
  • A babapiskóták egyik végét a maradék olvasztott csokiba, majd a kókuszreszelékbe mártjuk, és az egészet a krémbe nyomjuk úgy, hogy csak a sapkája látszódjon ki belőle.
  • Lehetőség szerint néhány órai hűtés után fogyasszuk. (TV Paprika recept)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 8 kehely/4700 kcal, 1 kehely 587 kcal