Csőben sült brokkoli

Csőben sült brokkoli

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a besamel mártáshoz:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben megpároljuk.
  • Egy sütőtál alját vajjal vékonyan kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a leszűrt, jól lecsepegtetett brokkoli rózsákat, és leöntjük a besamel mártással.
  • A mártáshoz a maradék vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, nagyon rövid ideig pirítjuk - de vigyázzunk, hogy a liszt ne barnuljon meg -, majd apránként a tejjel felöntjük, csomómentesre elkeverjük és jól besűrítjük. 
  • A tűzről levéve elkeverjük benne a tojássárgát, ízesítjük sóval, borssal, kevés reszelt szerecsendióval, valamint a reszelt sajt felével. 
  • Miután a mártást ráöntöttük a brokkolira, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején megpirul.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

kb. 2-3 adag/971 kcal, 1 adag/323 kcal (3 adaggal számolva)