Csirkeszárny chimichurri szósszal
Hozzávalók
-
8
db
csirkeszárny
-
1
dl
vörösbor
-
só
a szószhoz:
-
1
csokor
petrezselyemzöld
-
1
csokor
korianderzöld
(elhagyható)
-
2
gerezd
fokhagyma
-
1
teáskanál
csilikrém
-
1/2
fej
lilahagyma
-
1
evőkanál
borecet
-
1
teáskanál
oregáno
-
1
evőkanál
citromlé
-
1
dl
olívaolaj
Elkészítés
-
A chimichurrihoz a petrezselymet, a koriandert, a fokhagymát, a csilit, a lilahagymát, a borecetet, az oregánót, a citromlevet és az olívaolajat összeturmixoljuk. A csirkeszárnyakat megsózzuk, és a chimichurri felével bekenjük.
-
Tepsibe tesszük, hozzáadjuk a bort, alufóliával lefedjük, majd 150 fokos sütőben kb. 1,5 órát sütjük. Amikor a hús megpuhult, a fóliát levesszük, és 190 fokon a szárnyakat megpirítjuk.
-
A szárnyakat megkenjük a szósz másik felével, és sült burgonya körettel tálaljuk.