Csirkeszárny chimichurri szósszal

Hozzávalók

  • 8 db csirkeszárny
  • 1 dl vörösbor
  • a szószhoz:

  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor korianderzöld (elhagyható)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál csilikrém
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál borecet
  • 1 teáskanál oregáno
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés

  1. A chimichurrihoz a petrezselymet, a koriandert, a fokhagymát, a csilit, a lilahagymát, a borecetet, az oregánót, a citromlevet és az olívaolajat összeturmixoljuk. A csirkeszárnyakat megsózzuk, és a chimichurri felével bekenjük.
  2. Tepsibe tesszük, hozzáadjuk a bort, alufóliával lefedjük, majd 150 fokos sütőben kb. 1,5 órát sütjük. Amikor a hús megpuhult, a fóliát levesszük, és 190 fokon a szárnyakat megpirítjuk.
  3. A szárnyakat megkenjük a szósz másik felével, és sült burgonya körettel tálaljuk.