Csirkés-brokkolis rakott tészta

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 50 dkg brokkoli
  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 kiskanál olaj
  • bors
  • a mártáshoz:

  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg reszelt sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • a sütőtál kikenéséhez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük.
  2. A spagettit szintén sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
  3. A csirkemellet szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy teflon serpenyőben az olajat felforrósítjuk, és a csirkemell szeletek mindkét oldalát elősütjük. (Kb. 2-2 perc oldalanként)
  4. A sajtos besamelmártáshoz a vajat felmelegítjük, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot, csak addig hagyjuk a tűzön, míg a sajt felolvad. A tojások sárgáját a tejszínnel elhabarjuk, majd belekeverjük a kissé már meghűlt mártásba. Ízesítjük a reszelt szerecsendióval, valamint ha szükséges még sóval.
  5. Egy sütőtál alját vékonyan kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. Erre halmozzuk a leszűrt tésztát, majd a csirkemellet, majd a brokkolit. Az egészet leöntjük a sajtos besamelmártással, tetejét kevés reszelt sajttal szórjuk meg, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. (kb.40 perc)
Recept megjegyzései

4 adag/4073 kcal, 1 adag/1018 kcal