Csirkepörkölt
Hozzávalók
-
5
db
csirkecomb vagy 10 db csirkeszárny
(lehet vegyesen is)
-
1 nagy vagy 2 kisebb
fej
vöröshagyma
-
1
db
zöldpaprika
(ha szezonja van)
-
1
db
kisebb paradicsom
(ha szezonja van)
-
2
evőkanál
zsír
-
só
-
piros paprika
-
tejföl
Elkészítés
-
A csirkecombokat (szárnyakat) megmossuk, megtisztítjuk, a combokat kettévágjuk.
-
A vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk.
-
A tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, beletesszük a csirkedarabokat, (ha van, az apróra vágott zöldpaprikát és a lehéjazott, szintén kis kockákra vágott paradicsomot) megsózzuk.
-
Egy pici vizet öntünk rá, hogy a paprika nehogy megkeseredjen, és addig pörköljük, amíg a csirkehús kifehéredik.
-
Ezt követően még kb. 1 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
-
Közben kevergetjük, és az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk.
-
Rendszerint galuskával tálaljuk - de ha nem szeretnénk vele bíbelődni, bármilyen főtt tésztát - itt nem a cérnametéltre gondolok - is adhatunk hozzá.
-
Tálaláskor a pörköltet a tejföllel meglocsoljuk.