Csirkepörkölt

Hozzávalók

  • 5 db csirkecomb vagy 10 db csirkeszárny (lehet vegyesen is)
  • 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika (ha szezonja van)
  • 1 db kisebb paradicsom (ha szezonja van)
  • 2 evőkanál zsír
  • piros paprika
  • tejföl

Elkészítés

  1. A csirkecombokat (szárnyakat) megmossuk, megtisztítjuk, a combokat kettévágjuk.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk.
  3. A tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, beletesszük a csirkedarabokat, (ha van, az apróra vágott zöldpaprikát és a lehéjazott, szintén kis kockákra vágott paradicsomot) megsózzuk.
  4. Egy pici vizet öntünk rá, hogy a paprika nehogy megkeseredjen, és addig pörköljük, amíg a csirkehús kifehéredik.
  5. Ezt követően még kb. 1 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
  6. Közben kevergetjük, és az elpárolgott vizet folyamatosan pótoljuk.
  7. Rendszerint galuskával tálaljuk - de ha nem szeretnénk vele bíbelődni, bármilyen főtt tésztát - itt nem a cérnametéltre gondolok - is adhatunk hozzá.
  8. Tálaláskor a pörköltet a tejföllel meglocsoljuk.