Csirkenyárs

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg cukkini
  • 15 dkg piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • a páchoz:

  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál Erős Pista
  • őrölt bors
  • a lekenéshez:

  • kevés olaj

Elkészítés

  1. A csirkemellet előző nap kisebb érmékre vágjuk, a hozzávalókból elkészítjük a pácot. Beletesszük a húst, jól összekeverjük, majd fóliával lefedve a hűtőbe rakjuk.
  2. Másnap a cukkinit karikákra, a gombát, hagymát, paprikát és vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, kicsit sózzuk, borsozzuk.
  3. A nyárs pálcikákat rövid időre vízbe áztatjuk, majd váltogatva felszúrjuk rá a hús- és zöldségdarabokat.
  4. A nyársakat olajjal megkenjük, és szabadtűzön vagy a sütőben megsütjük. (Ha a sütőnk rendelkezik grillfunkcióval, azt is használjuk.)
Recept megjegyzései

2 adag/960 kcal, 1 adag/480 kcal