Csirkemell rolád 3 féle töltelékkel

Csirkemell rolád 3 féle töltelékkel

Hozzávalók

0/27Hozzávalók
  • a gombás töltelékhez:
  • a mozzarellás töltelékhez:
  • a juhtúrós töltelékhez:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A csirkemell filéket óvatosan vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  • Először elkészítjük a gombás tölteléket. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és 1-2 szál, száráról lecsipkedett kakukkfűvel. Addig pirítjuk, amíg a gomba a levét majdnem teljes egészében elfövi, ekkor belekeverjük a zsemlemorzsát, ráöntjük a felvert tojást. Folyamatosan addig kevergetjük, amíg a tojás megszilárdul. Négy darab csirkemell filére elosztjuk a gombás tölteléket, feltekerjük, majd mindegyik roládot 1-1 szelet baconba göngyölünk és a roládokat fogpiszkálóval megtűzzük.
  • A mozzarellás roládokhoz a mozzarellát nagyobb hasábokra vágjuk. A hússzeleteket kiterítjük, mindegyikre ráfektetünk 1-1 szelet füstölt sonkát, ráhelyezünk 1-1 mozzarella hasábot. A roládok két oldalát visszahajtjuk (nehogy a megolvadt sajt a sütés közben kifollyon), majd feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük.
  • A juhtúrós töltelékhez a juhtúrót a finomra vágott kaporral elkeverjük. A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük, a pörcöt a zsírból kivesszük, jól lecsepegtetjük, majd belekeverjük a juhtúróba. A maradék négy csirkemellet kiterítjük, elosztjuk rajta az ízesített juhtúrót. Ahogy a mozzarellás roládnál, a juhtúrósnál is a filé két oldalát behajtjuk, és úgy tekerjük fel. Végül mind a négy roládot 1-1 szelet baconba göngyöljük, és fogpiszkálóval megtűzzük.
  • A megtöltött roládokat pici olajon pár perc alatt megpirítjuk. Egy sütőtálat vagy tepsit olajjal kikenünk, és a megpirított roládokat beletesszük, mellérakjuk a megtisztított vörös- és fokhagymát, végül ráöntjük a bort. Alufóliával letakarva kb. 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve róla készre pirítjuk (vigyázzunk arra, hogy a húst ne szárítsuk ki).
  • A sütőtálban maradt pároló léből egy kevés paradicsompüré, és - ha szükséges - bor hozzáadásával pecsenyelevet készítünk, mellyel tálaláskor a roládokat megöntözzük. Burgonya- vagy rizskörettel, savanyúsággal tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre