Csirkemell kecskesajtos bagettel salátaágyon

   

Hozzávalók

  • 1 rúd kecskesajt (kb. 18 dkg-os)
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg bagett vagy óriáskifli
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiskanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • a salátához:

  • 1/2 fej jégsaláta
  • 4 db retek
  • 4 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • az öntethez:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • méz (ízlés szerint)
  • lime- vagy citromlé (ízlés szerint)
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A kecskesajtot kb. 1 cm vastag korongokra vágjuk, a bagettből pedig annyi szeletet, ahány kecskesajt korongunk van.
  2. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A fokhagymát lereszeljük, és belekeverjük az evőkanálnyi olajba.
  4. A hozzávalókból elkészítjük a salátaöntetet, a saláta hozzávalóit pedig tetszésünk szerinti méretűre felaprítjuk.
  5. Kenőecsettel a bagettek tetejét a fokhagymás olajjal megkenjük, ráfektetjük a sajtszeleteket, meghintjük egy kevés kakukkfűvel. Sütőlapra téve, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt a bagettre olvad.
  6. A kiskanál olajjal egy teflon serpenyőt kikenünk, megsütjük benne a csirkeszeleteket.
  7. Tálaláshoz a salátát megöntözzük az öntettel, tányérokra halmozzuk, és mellé szervírozzuk a csirkemellet és a kecskesajtos bagettet.
Recept megjegyzései

4 adag/2 026 kcal, 1 adag/501 kcal