Csirkemell csíkok Orly módra

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell
  • 2 db tojás
  • sör
  • liszt
  • a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kifilézzük és ujjnyi vékony csíkokra vágjuk. Meghintjük sóval – még jobb a csirke fűszersó – és amíg a panírt elkészítjük állni, hagyjuk.
  2. A tojásokból, a sörrel, liszttel és kevés sóval sűrű palacsintatésztát készítünk. (Ha még finomabbra szeretnénk, akkor a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá, és úgy adjuk a masszához.)
  3. Az olajat felforrósítjuk, és a panírba beleforgatott csirkecsíkokat aranysárgára sütjük benne. Leggyakrabban rizzsel és majonézzel tálaljuk, de nagyon finom bármilyen burgonya- vagy zöldségkörettel is.