Csirkemell camembert mártással, mogyoróbundában sült almával

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell
  • 1 db camembert sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 2 db alma
  • bors
  • olaj
  • esetleg csilipehely
  • a panírozáshoz:

  • 10 dkg törökmogyoró
  • liszt
  • tojás

Elkészítés

  1. A mogyorót megpirítjuk és aprítógéppel ledaráljuk.
  2. A csirkemellet kissé kiveregetjük, besózzuk.
  3. A camembert apróra tördeljük, és a tejszín felével, alacsony hőfokon felolvasztjuk.
  4. A tejszín másik felét simára keverjük a keményítővel.
  5. Amikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáadjuk a keményítős tejszínt, és besűrítjük.
  6. Az almákat kb. 1 cm-es karikákra vágjuk, magházukat kiszúrjuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba, az őrölt mogyoróba forgatjuk, és olajban kisütjük.
  7. A csirkemelleket meghintjük frissen őrölt borssal, csilipehellyel, és kevés olajon megsütjük.
  8. A megsült húst tányérokra helyezzük, megöntözzük a sajtmártással, és melléhelyezzük a rántott almaszeleteket.
  9. Ha kiadósabban szeretnénk, adhatunk hozzá sült burgonya vagy rizsköretet is.