Csirkemell camembert mártással, mogyoróbundában sült almával
Hozzávalók
-
4
szelet
csirkemell
-
1
db
camembert sajt
-
2
dl
tejszín
-
1
teáskanál
étkezési keményítő
-
2
db
alma
-
só
-
bors
-
olaj
-
esetleg csilipehely
a panírozáshoz:
-
10
dkg
törökmogyoró
-
liszt
-
tojás
Elkészítés
-
A mogyorót megpirítjuk és aprítógéppel ledaráljuk.
-
A csirkemellet kissé kiveregetjük, besózzuk.
-
A camembert apróra tördeljük, és a tejszín felével, alacsony hőfokon felolvasztjuk.
-
A tejszín másik felét simára keverjük a keményítővel.
-
Amikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáadjuk a keményítős tejszínt, és besűrítjük.
-
Az almákat kb. 1 cm-es karikákra vágjuk, magházukat kiszúrjuk, majd a lisztbe, a felvert tojásba, az őrölt mogyoróba forgatjuk, és olajban kisütjük.
-
A csirkemelleket meghintjük frissen őrölt borssal, csilipehellyel, és kevés olajon megsütjük.
-
A megsült húst tányérokra helyezzük, megöntözzük a sajtmártással, és melléhelyezzük a rántott almaszeleteket.
-
Ha kiadósabban szeretnénk, adhatunk hozzá sült burgonya vagy rizsköretet is.