Csirkemáj baconbundában

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 tasak szeletelt baconszalonna
  • őrölt bors
  • majoránna
  • olaj
  • sültcsirke fűszersó (ez elhagyható)

Elkészítés

  1. A csirkemájat hártyáitól és az esetleges epemaradványoktól megtisztítjuk, leöblítjük, papírtörlővel a nedvességet leitatjuk, a két lebenyt különválasztjuk.
  2. Az összes májat egy nagy tálba tesszük, megszórjuk őrölt borssal, szárított majoránnával és sóval. A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is elég sós.
  3. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a májdarabokat egyenként beletekerjük egy szelet baconba, és szép sorjában - hogy a szalonna vége alól legyen - beletesszük a tálba.
  4. A tekercsek tetejét meghintjük sültcsirke fűszersóval.
  5. Kb. 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
  6. Burgonyapürével/rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.