Csirkeaprólék leves

Hozzávalók

  • 1 egész csirkeaprólék (szárnyak, farhát, nyak, zúza, szív, lábak))
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 negyed zellergumó
  • 1 cikk kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db gomba
  • 1-2 cikk karfiolrózsa
  • 1 negyed karalábé
  • 1 db burgonya
  • 10 szem egész bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor zellerzöld
  • 1 szál lestyán (elmaradhat)
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és szükség szerint daraboljuk.
  2. A csirkeaprólékot szintén átöblítjük, és kb. 2,5 l vízzel feltesszük főni. Ha felforrt lehabozzuk, és gyöngyözve, lassú tűzön főzzük.
  3. A zöldségeket (burgonya, karfiol, petrezselyem kivételével), fűszereket hozzáadjuk, és majdnem készre főzzük. Ekkor beletesszük a burgonyát, a karfiolt és a csokorba kötött petrezselymet is. Készre főzzük a levest. Levesbetétként májgombócot, grízgaluskát vagy főtt tésztát adhatunk.
Recept megjegyzései

Az aprólékhoz tartozó csirkemájat levesbetét készítéséhez (májgombóc) használjuk fel. Ha más levesbetétet szeretnénk, a májat is a többi aprólékkal együtt főzzük meg.