1
egész
csirkeaprólék(szárnyak, farhát, nyak, zúza, szív, lábak))
2
db
sárgarépa
2
db
fehérrépa
1
negyed
zellergumó
1
cikk
kelkáposzta
1
fej
vöröshagyma
2
gerezd
fokhagyma
1
db
TV paprika
1
db
paradicsom
2
db
gomba
1-2
cikk
karfiolrózsa
1
negyed
karalábé
1
db
burgonya
10
szem
egész bors
1
csokor
petrezselyem
1
csokor
zellerzöld
1
szál
lestyán(elmaradhat)
reszelt szerecsendió
só
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és szükség szerint daraboljuk.
A csirkeaprólékot szintén átöblítjük, és kb. 2,5 l vízzel feltesszük főni. Ha felforrt lehabozzuk, és gyöngyözve, lassú tűzön főzzük.
A zöldségeket (burgonya, karfiol, petrezselyem kivételével), fűszereket hozzáadjuk, és majdnem készre főzzük. Ekkor beletesszük a burgonyát, a karfiolt és a csokorba kötött petrezselymet is. Készre főzzük a levest. Levesbetétként májgombócot, grízgaluskát vagy főtt tésztát adhatunk.
Recept megjegyzései
Az aprólékhoz tartozó csirkemájat levesbetét készítéséhez (májgombóc) használjuk fel. Ha más levesbetétet szeretnénk, a májat is a többi aprólékkal együtt főzzük meg.