Csípős-savanyú leves magyarosan

Hozzávalók

  • 1 l alaplé (füstölt/hús/csirke/zöldség)
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 10 dkg zellergumó
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sonka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kiskanál Erős Pista
  • evőkanál olaj
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál sötét szójaszósz
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 db húsleves kocka
  • néhány szál újhagyma zöld

Elkészítés

  1. A sárga- és fehérrépát, valamint a zellert, gombát nagyon apró kockákra szeleteljük.
  2. A sonkát is felkockázzuk. Az olajon a lereszelt fokhagymát kicsit pirítjuk, hozzáadjuk az Erős Pistát, és pár másodpercig együtt pirítjuk, majd félretesszük.
  3. Az 1 l alaplét 0,5 l vízzel és a leveskockával felforraljuk.
  4. Beletesszük a szeletelt zöldségeket, valamint a sonkát és a zöldborsót.
  5. Roppanósra főzzük, hozzáadjuk a fokhagymás olajat, az ecetet, szójaszószt.
  6. A tojásokat felütjük, villával felverjük, és a levesbe csurgatjuk.
  7. Ha szükséges ízesítjük még sóval és ecettel, megszórjuk apróra vágott újhagyma zöldjével.