Csípős-savanyú leves 1.

Csípős-savanyú leves 1.

Hozzávalók

0/15Hozzávalók

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A sárgarépát, fokhagymát és a gombát megtisztítjuk. (Ha szárított fafül gombánk is van, azt legalább félórára vízbe áztatjuk.) Azután valamennyi zöldséget és a húst egészen apróra, a tofut kis kockákra összevágjuk.
  • Az összevágott fokhagymát forró olajban megpirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne égjen oda.) Hozzáadunk 1 kávéskanál Piros Pistát, mellyel még egy kicsit tovább pirítjuk, majd ezt a keveréket egy kis tálkába öntve félretesszük.
  • Felforraljuk az alaplevet/húslevest/kocka levet, és beletesszük az összeaprított hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, és gyors tűzön 5 percig főzzük. Belekeverjük a borecetet, és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt.
  • Felverjük a tojást, és vékonyan csurgatva a leveshez adjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt is.
  • További 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve végül belekeverjük a fokhagymás, Erős Pistás olajat is.
  • Forrón tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

Összesen: 6 adag/894 kcal, 1 adag/149 kcal