Hozzávalók
Elkészítés
- A sárgarépát, fokhagymát és a gombát megtisztítjuk. (Ha szárított fafül gombánk is van, azt legalább félórára vízbe áztatjuk.) Azután valamennyi zöldséget és a húst egészen apróra, a tofut kis kockákra összevágjuk.
- Az összevágott fokhagymát forró olajban megpirítjuk. (Vigyázzunk, hogy ne égjen oda.) Hozzáadunk 1 kávéskanál Piros Pistát, mellyel még egy kicsit tovább pirítjuk, majd ezt a keveréket egy kis tálkába öntve félretesszük.
- Felforraljuk az alaplevet/húslevest/kocka levet, és beletesszük az összeaprított hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk, és gyors tűzön 5 percig főzzük. Belekeverjük a borecetet, és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt.
- Felverjük a tojást, és vékonyan csurgatva a leveshez adjuk. Hozzáadjuk a szójaszószt is.
- További 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve végül belekeverjük a fokhagymás, Erős Pistás olajat is.
- Forrón tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
Összesen: 6 adag/894 kcal, 1 adag/149 kcal