Csípős halfilé zöldséges üvegtésztával

Hozzávalók

  • 60 dkg halfilé (pl. ponty, pangasius, hekk, stb.)
  • a páchoz:

  • 3 dkg gyömbér ((friss))
  • 3 dkg csili  ((friss))
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db lime (vagy fél citrom)
  • 1 dl olaj
  • őrölt bors
  • kevés olaj (a sütéshez)
  • a tésztához:

  • 10 dkg üvegtészta
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg gomba
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • balzsamecet

Elkészítés

  1. A gyömbért meghámozzuk, a csilipaprikák magját kiszedjük, majd mindkettőt összevágjuk.
  2. Aprítógépbe tesszük, rászórjuk a petrezselymet, fokhagymát, ráöntjük a lime levét, az 1 dl olajat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összezúzzuk.
  3. A halat tetszés szerinti nagyságúra szeleteljük, ráöntjük a fűszeres pácot, megkeverjük, hogy a pác a halat mindenhol beborítsa, és lefedve néhány órára a hűtőbe tesszük.
  4. A hal sütéséhez kevés olajat forrósítunk, és a szeleteket megsütjük.
  5. A körethez a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk, pici olajon roppanósra pirítjuk.
  6. A gombát felszeleteljük, és szintén kevés olajon, sóval, borssal addig pirítjuk, amíg zsírjára sül.
  7. Az üvegtésztát 10 percre forró vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, és elkeverjük a paprikával, gombával, valamint a szójaszósszal és kevés balzsamecettel.
  8. Frissen sült halat a zöldséges tésztakörettel tálaljuk.
Recept megjegyzései

2 adag/1836 kcal, 1 adag/918 kcal