Csilis bab 2

Hozzávalók

  • 60 dkg marhalábszár
  • 2 doboz paradicsomos babkonzerv (400 gr-os)
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 doboz kukoricakonzerv
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tasak mexikói csilisbab alap (Maggi)
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • oregáno
  • csilikrém vagy Erős Pista

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, az apróra vágott fokhagymával, rátesszük a kockákra vágott marhahúst, és a leszűrt babkonzervek paradicsomos levével folyamatosan felengedve, puhára pároljuk.
  2. Közben sózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel és oregánóval, és belekeverjük a csilikrémet, ill. Erős Pistát. Amikor a hús megpuhult, rászórjuk a Maggi port, felöntjük kb. két dl vízzel, és jól elkeverjük.
  3. Végül hozzáadjuk a leszűrt babot és a kukoricát, és kb. 10 percig főzzük.
  4. Friss kenyérrel, vagy rizzsel tálaljuk.
Recept megjegyzései

4 adag/2 260 kcal, 1 adag/565 kcal (kenyér nélkül)