Csíkos kalács

Csíkos kalács

Hozzávalók

0/13Hozzávalók
  • + a kakaós cipóhoz:
  • a kenéshez:

Elkészítés

0/8Utasítások
  • Az élesztőt, kevés cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
  • A lisztet, a maradék cukorral, és a többi hozzávalóval, valamint a felfuttatott élesztővel jól bedagasztjuk, és két részre osztjuk.
  • A kakaót a vízzel elkeverjük, és az egyik tésztacipóhoz adjuk, jól összegyúrjuk.
  • A cipókat letakarjuk, és langyos helyen egy órát kelesztjük.
  • Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és mindkét tésztát elfelezzük.
  • Egyforma méretű lapokat nyújtunk belőle, majd a fehéret alulra tesszük, ráfektetjük a kakaósat, és szorosan feltekerjük.
  • A rudakat sütőformába tesszük, és újabb 30 percig letakarva kelesztjük.
  • Tetejét a felvert tojással megkenjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. (Ha a teteje gyorsan pirulna, fedjük le alufóliával.)
Mennyiség: 1 személyre