Hozzávalók
-
a tésztához:
- a rátéthez:
Elkészítés
- A langyos tejben a cukrot elkeverjük, és felfuttatjuk benne az összemorzsolt élesztőt. Ha az élesztő megkelt, hozzáadjuk a sóval, és a száráról lemorzsolt kakukkfűvel elkevert liszthez. Annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy kissé lágy, ragacsos tésztát kapjunk, végül apránként hozzáadjuk az olajat, mellyel készre kidolgozzuk. A tésztát letakarva, huzatmentes helyen, duplájára kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a csirkés rátétet. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és az evőkanál olajon megpirítjuk.
- Ezután rádobjuk a felszeletelt gombát, sóval, borssal ízesítjük, és az egészet zsírjára pirítjuk.
- A megkelt tésztát három egyenlő részre osztjuk, és olajos kézzel kb. 28 cm átmérőjű korongokká nyújtjuk a sütőlapon.
- Mindegyik tetejét a lereszelt fokhagymával és a karikákra vágott lilahagymával elkevert tejföllel megkenjük, megszórjuk oregánóval, és ráhalmozzuk a csirkés-gombás ragut.
- A baconszalonnát apróbb szeletkékre vágjuk, és az olajbogyóval együtt a pizzák tetejére rakosgatjuk. Végül mindegyik lapot reszelt sajttal megszórunk, és 180 fokos (légkeveréses 165 fok) sütőben készre sütjük.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
3 db 28 cm átmérőjű pizza/4 328 kcal, 1 db/1 442 kcal