Csevap

Hozzávalók

  • 40 dkg marhahús
  • 40 dkg sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • cayenne-i bors (aki nem szereti a csípőset, kihagyhatja)
  • 1-2 evőkanál olaj

Elkészítés

  1. A húsokat kétszer ledaráljuk, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a szódabikarbónát, fűszerezzük sóval és a kétféle borssal. Jól összegyúrjuk, és néhány órát érlelődni hagyjuk.
  2. Természetesen - kis kolbászokat gyúrva belőle - legjobb grillen megsütni, de ha ez nem áll rendelkezésre, akkor egy teflonserpenyőben az olajat felhevítjük. A húsból vizes kézzel kis pogácsákat formázunk, és az olajban kisütjük őket.
  3. Fokhagymával megkent pirítóson tálaljuk, a tetejére ajvárt (ld. ajvár) kanalazunk.
Recept megjegyzései

12 db/1930 kcal, 1 db/160 kcal