Cseresznyés pite
Hozzávalók
a tésztához:
-
25
dkg
liszt
-
5
dkg
margarin
-
10
dkg
porcukor
-
1/2
tasak
sütőpor
-
1
db
tojás
-
1
evőkanál
méz
-
1
tasak
vaníliás cukor
-
kb. 0,25
dl
tej
a töltelékhez:
-
50
dkg
cseresznye
-
10
dkg
kristálycukor
-
1
kiskanál
őrölt fahéj
-
1
marék
zsemlemorzsa
Elkészítés
-
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
-
A tészta kétharmadát köralakúra nyújtjuk, és egy kb. 24 cm átmérőjű piteformába helyezzük.
-
A tészta alját zsemlemorzsával megszórjuk.
-
Ráhalmozzuk a kimagozott, fahéjas cukorral elkevert cseresznyét.
-
A maradék tésztából a pite tetejét berácsozzuk.
-
170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.