Császármorzsa (Kaiser smarni)

Császármorzsa (Kaiser smarni)

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a tetejére:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A búzadarát, lisztet, csipet sót, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat nagyobb tálba tesszük.
  • 3 dkg vajat langyosra olvasztunk.
  • A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojássárgákat szintén a tálba öntjük, majd a tejjel és az olvasztott vajjal az egészet simára keverjük. Legalább félórát pihentetjük, hogy a dara és a liszt kellően megdagadjon.
  • A tojások fehérjét a maradék cukorral, és néhány csepp citromlével kemény habbá verjük. A pihentetett tésztába óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  • Egy nagyobb, magas falú serpenyőben a maradék 5 dkg vajat felhevítjük, beleöntjük a masszát, és a közepesnél valamivel nagyobb fokozaton, lefedve hagyjuk sülni. Mikor az alja már szépen megpirult falapáttal megfordítjuk, majd fedő nélkül kevergetve addig sütjük, amíg nagyobb morzsákra nem hullik, és aranyszínűre pirul.
  • Baracklekvárral és porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre