Császármorzsa 4
Hozzávalók
-
25
dkg
liszt
-
25
dkg
búzadara
-
6
db
tojás
-
1
db
citrom
-
15
dkg
mazsola
-
20
dkg
kristálycukor
-
1
l
tej
-
10
dkg
vaj
-
1
dl
étolaj
-
5
dkg
vaníliás cukor
-
2
dl
édes fehérbor
-
lekvár
Elkészítés
-
A bort kissé felmelegítjük, és az átmosott mazsolát beleáztatjuk, ebben hagyjuk kihűlni.
-
A lisztet és a búzadarát összekeverjük.
-
A tojásokat szétválasztjuk.
-
A tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk, majd a hűtőbe tesszük.
-
Keverőtálban a tojássárgáját a vajjal, reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a kristálycukor másik felével habosra verjük.
-
Hozzákeverjük a búzadarát, a lisztet és a tejet.
-
Csomómentesre összedolgozzuk, majd a fehérjehabot is óvatosan belekeverjük.
-
Nagy méretű, magas falú serpenyőben vajat hevítünk és beleöntjük a masszát.
-
Amint elkezd szilárdulni, egy lapátkanállal kevergetjük, szaggatjuk, amíg a morzsalékos állagot elérjük.
-
Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.