Császármorzsa

Hozzávalók

  • 200 g búzadara
  • 4 dl tej
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citromból nyert citromhéj
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • a tetejére:

  • 10 dkg porcukor
  • 6 evőkanál sárgabarackdzsem

Elkészítés

  1. A búzadarát 5 dkg olvasztott vajjal és a tejjel összekeverjük, majd 30-40 percig pihentetjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat, és a keményre felvert tojásfehérjét.
  3. Egy tepsiben felmelegítjük a maradék vajat és a masszát ráöntjük.
  4. 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.
  5. Kb. 20 percig, szilárdulásig sütjük.
  6. Majd kivesszük a sütőből és villával összevagdaljuk.
  7. Rászórjuk a maradék cukrot és a mazsolát.
  8. Visszatoljuk a sütőbe, és még 15-20 percig szárítjuk.
  9. Porcukorral és házi sárgabarack dzsemmel tálaljuk.