Császármorzsa
Hozzávalók
-
200
g
búzadara
-
4
dl
tej
-
3
db
tojás
-
10
dkg
cukor
-
1
db
citromból nyert citromhéj
-
10
dkg
vaj
-
5
dkg
mazsola
a tetejére:
-
10
dkg
porcukor
-
6
evőkanál
sárgabarackdzsem
Elkészítés
-
A búzadarát 5 dkg olvasztott vajjal és a tejjel összekeverjük, majd 30-40 percig pihentetjük.
-
Hozzáadjuk a tojássárgákat, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat, és a keményre felvert tojásfehérjét.
-
Egy tepsiben felmelegítjük a maradék vajat és a masszát ráöntjük.
-
170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.
-
Kb. 20 percig, szilárdulásig sütjük.
-
Majd kivesszük a sütőből és villával összevagdaljuk.
-
Rászórjuk a maradék cukrot és a mazsolát.
-
Visszatoljuk a sütőbe, és még 15-20 percig szárítjuk.
-
Porcukorral és házi sárgabarack dzsemmel tálaljuk.