Daramorzsa

Császármorzsa 2

Hozzávalók

0/9Hozzávalók
  • a tetejére:

Elkészítés

0/9Utasítások
  • A búzadarát 5 dkg olvasztott vajjal és a tejjel összekeverjük, majd 30-40 percig pihentetjük.
  • Hozzáadjuk a tojássárgákat, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat, és a keményre felvert tojásfehérjét.
  • Egy tepsiben felmelegítjük a maradék vajat és a masszát ráöntjük.
  • 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.
  • Kb. 20 percig, szilárdulásig sütjük.
  • Majd kivesszük a sütőből és villával összevagdaljuk.
  • Rászórjuk a maradék cukrot és a mazsolát.
  • Visszatoljuk a sütőbe, és még 15-20 percig szárítjuk.
  • Porcukorral és házi sárgabarack dzsemmel tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre