Hozzávalók
- a tetejére:
Elkészítés
- A búzadarát 5 dkg olvasztott vajjal és a tejjel összekeverjük, majd 30-40 percig pihentetjük.
- Hozzáadjuk a tojássárgákat, 5 dkg cukrot, a reszelt citromhéjat, és a keményre felvert tojásfehérjét.
- Egy tepsiben felmelegítjük a maradék vajat és a masszát ráöntjük.
- 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.
- Kb. 20 percig, szilárdulásig sütjük.
- Majd kivesszük a sütőből és villával összevagdaljuk.
- Rászórjuk a maradék cukrot és a mazsolát.
- Visszatoljuk a sütőbe, és még 15-20 percig szárítjuk.
- Porcukorral és házi sárgabarack dzsemmel tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre