Csalamádé
Hozzávalók
-
1,5
kg
fejeskáposzta
-
1
kg
uborka
-
1
kg
zöldpaprika
(lehet benne színes is, csípős is)
-
0,5
kg
vöröshagyma
-
0,5
kg
sárgarépa
a felöntőléhez
-
10
dkg
só
-
25
dkg
cukor
-
3
dl
10 %-os ételecet
-
1
kiskanál
koriander mag
-
8
szem
borókabogyó
-
1
kiskanál
nátriumbenzoát
-
1
mokkáskanál
borkén
Elkészítés
-
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk és jó vékonyra felszeleteljük.
-
Valamennyi hozzávaló felhasználásával elkészítjük a felöntőlevet.
-
A felszeletelt zöldségekre a sós-ecetes-cukros levet ráöntjük. Alaposan elkeverjük, és félretesszük.
-
A csalamádé hamar levet ereszt. Egy napig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük.
-
Végül - jó szorosan lenyomkodva - üvegekbe töltjük, majd a kiengedett levet ráöntjük.