Copfocska

Copfocska

Hozzávalók

0/11Hozzávalók
  • a kenéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/6Utasítások
  • A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel - a szokásos sorrendben - összedagasztjuk.(Ha nincs kenyérsütőgépünk, akkor robotgéppel, vagy kézzel dagasztjuk a tésztát, ekkor érdemes az élesztőt, a langyos tejjel és a cukorral felfuttatni.)
  • Letakarva, nem huzatos helyen kb. félórát kelesztjük.
  • 12 részre osztjuk (1 cipó = kb. 6 dkg) Mindegyik cipóból 1 hosszú szálat, és 1 rövid szálat - amely a hosszúnak a fele - sodrunk, és copfba fonjuk őket.
  • Olajozott folpack fólia alatt kb. 30-40 percig kelesztjük.
  • Tetejüket olajjal megkenjük, durvaszemű sóval, valamint a magvakkal meghintjük.
  • 200 fokra előmelegített, gőzős sütőben (a sütőbe tegyünk egy kis jénai tálba vizet), kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Mennyiség: 1 személyre