Hozzávalók
-
a tésztához:
- a krémhez:
- a forma kikenéséhez:
- a szóráshoz:
Elkészítés
- A lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg margarint. Annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Gyorsan dolgozzunk, hogy a margarin ne olvadjon meg. Folpackba csomagolva legalább egy órára a hűtőbe tesszük, de legjobb a sütést megelőző este összeállítani.
- Egy kb. 24 cm-es torta- vagy piteformát margarinnal jól kikenünk, majd a nagyjából kör alakúra nyújtott tésztát belesimítjuk, és a kezünkkel elnyomkodjuk, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített (légkeveréses 165 fok) sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük.
- Amíg a tészta sül a krém hozzávalóit robotgép segítségével jó habosra kikeverjük. Az így kapott folyékony masszát az elősütött tésztára öntjük, és a sütőbe visszatéve még kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintve tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
12 szelet/3 560 kcal, 1 szelet/296 kcal